Hvordan bliver du klogere

Hvordan bliver du klogere

oktober 14, 2019 Slået fra Af Redaktionen

Hjernen er nok det vigtigste organ i vi har i hele kroppen. Jo vist er der også andre vigtige knogler, muskler og lignende der holder os i gang, men mange af disse kunne man i værste fald godt være for uden. Sådan er det ikke med hjernen. Det er det vigtigste vi har og det er den der gør at vi kan tænke og det er den der gør at livet er værd at leve!

Fordi det er en så vigtig del af den vi er, er det også vigtigt at man sørger for at den bliver aktiveret ved at vi udvikler os og bliver klogere og klogere hele tiden. Hjernen er et meget indviklet organ i kroppen, der kontrollerer enhver anden funktion i systemet. Således er det meget vigtigt at holde ens sind skarp uanset ens alder. Som en alder kan hjernen blive kedelig, og man kan falde bytte for rutine og monoton opførsel. Derfor er det meget vigtigt at holde sindet involveret, så det holdes skarpt og arbejder med at forstå små ting let.

Et par ting du kan lave, der gør dig klogere

Lær nye spændende ting

At lære nye ting tilføjer lidt udfordring for hjernen på en daglig note. At udfordre ens hjerne kan give det et lille skub, der får den til at tænke logisk og analytisk. Uanset om det er små eller store ting, læring vil ikke kun gøre en mere informeret, men vil holde ens sind aktive.

Læg et puslespil

Der er mange gåder og spil, som man kan finde, som udelukkende er designet til at styrke hjernekræft. Forsøg at løse mindst et puslespil hver dag af en anden sort for at holde hjernecellerne aktive.

Spil en edderkop kabale

En anden ting man kan lave er at lægge en edderkop kabale. Der er selvfølgelig et stort udvalg af mange forskellige kabaler som man kan lægge, men mange synes at netop denne er en af de sjoveste. Det er der mange grunde til, men en af dem der nok er vigtigst er at en edderkop kabale hele tiden giver spilleren nye udfordringer, og man kan derfor aldrig være sikker på om går op eller ej!

Du kan finde den online og gratis her.

Aktiver alle sanser

Enhver sans for kroppen er forbundet med hjernen og kan således finpudse sindet. Man skal prøve at bruge alle deres sanser i enhver situation. Lyt, se, lugte, røre og smag for at vænne hjernen ordentligt. Prøv at huske begivenheder og situationer baseret på enhver forstand for at tilføje en udfordring til hjernen.

Forbered dig til senere

Dette kan lyde bredt og det er det sådan set også. Hvis du har en stor ting der skal overstået indenfor et par dage, så kan du vælge at gøre dette med det samme. Det udnytter også hjernen og holder den i gang. Et eksempel kunne være hvis du snart skal til fødselsdag. Så kan det være en rigtig god ide at få skrevet et fødselsdagskort til den fødselar der har inviteret dig. Dette er blot et af mange eksempler og der er masser af andre ting andet en fx en fødselsdagsfest som man kan forberede sig til.

Spis godt og sov

En ting, som folk har en tendens til at glemme at læse hjerne og sind, er, at ordentlig mad og søvn er en meget vigtig faktor for fuldstændigt velvære. Hvis man ønsker, at deres sind skal arbejde på det fineste, hold kroppen sund og helbredet.

Sindet er ligesom en del af kroppen, der har brug for træning, mad og hvile for at komme sig og fungere korrekt under alle forhold og huske enhver lille detalje.

Vil du læse mere om at blive klogere? Så de bøger der står nævnt i guiden her anbefales!