Hvis den er gal med gearkassen

Hvis den er gal med gearkassen

maj 2, 2019 Slået fra Af Redaktionen

Er gearkassen ved at synge på sidste vers, eller er der noget i den, der skal skiftes ud, så kan du enten klare alle ærterne selv – helt eller delvist – eller du kan overlade opgaven til en professionel.

Symptomer på problemer med automatgearkassen

Der kan være flere ting, der indikerer, at den er gal med gearkassen. Du skal være opmærksom på, hvis din bil viser nogle af følgende tegn:

Hvis bilen for eksempel er blevet meget langsom i optrækket og kun kører i 3. gear. Så kan det være fordi, den køre via det indbyggede nødprogram, netop fordi der er noget galt med gearkassen.

Det kan også være, at bilen kører i nogle underlige ryk, eller at der kommer ukendte lyde, når den skifter gear automatisk.

I det hele taget bør du være ekstra opmærksom, hvis du ser eller hører noget, som ikke er almindeligt for din bil. Det er ofte et tegn på, at der er noget, der ikke har det så godt.

Tænker du på selv at undersøge og evt. reparere eller udskifte gearkassen?

Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre for en amatør-mekaniker selv at undersøge, hvad der kan være galt med en gearkasse. Det hører bare ikke til de allermest ukomplicerede dele af bilen.

Dels skal du undersøge, hvad ved gearkassen, der ikke fungerer, som det skal, og dels skal du kunne vurdere, om det er en opgave, som du selv kan håndtere.

Det er jo også muligt, at den fejler noget, som er så alvorligt, at du er nødt til at få sat en ny gearkasse i.

Desuden er alt, hvad der har med gearkassen at gøre, temmelig tidkrævende. Det er det også for en professionel mekaniker.

Men selvfølgelig kan det lade sig gøre at gøre det selv.

Bliv grundigt guidet igennem processen

Er du klar til at smøge ærmerne op og gå i gang med opgaven? Eller kunne du alligevel godt tænke dig at få noget support undervejs?

Tænker du, at det nok ikke ville være så tosset at få en god støtte, så kunne du med fordel læse denne artikel, der giver dig en god, udførlig og instruktiv vejledning i alt, der har med gearkassen at gøre. Med den side som støttepædagog, så er der nok større sandsynlighed for, at den vanskelige operation går godt.

Her findes også andre gode guides

Gem linket til denne side, for det er slet ikke utænkeligt, at du får brug for den igen en anden gang. Der er nemlig informationer om flere dele af bilen, som det nok ville være rart for dig at kunne studere, før noget går galt på din bil.

Det er altid godt at være lidt på forkant med, hvad der eventuelt ville kunne ske, og den dag, du virkelig får brug for siden, så ved du, hvor du har gemt den.

Bliver det alligevel en tur på værkstedet?

Kan du på forhånd sige, at det ikke er en reparation eller udskiftning, som du kommer til at foretage, så er det helt klart fair nok. Det er jo en opgave, som de færreste hobby-mekanikere tager på sig. Det er den simpelthen for kompliceret til.