Har du overvejet at prøve noget nyt?

Har du overvejet at prøve noget nyt?

november 15, 2019 Slået fra Af Finn

Går du med tanker om at gøre dit sexliv mere spændende ved at prøve sexlegetøj? Det er helt naturligt med lidt nysgerrighed, og sexlegetøj har mange gevinster. Du kan lære dig selv bedre at kende og finde ud af, hvad du godt kan lide. Det kan være en fordel, når du er sammen med din partner. Når du er sammen med din partner, kan sexlegetøj desuden tilføre lidt sjov og en masse ekstra nydelse.

Der findes et utal af forskellige typer sexlegetøj, så du kan helt sikkert finde noget, der kan bringe dig nydelse. Ligegyldigt om du er kvinde eller mand og til det ene eller det andet.

Noget sexlegetøj vil du måske foretrække at bruge alene. Andre typer er lavet til, at du skal bruge dem sammen med din partner. Det er okay at starte med at prøve sexlegetøj, når du er alene. Så kan du snakke med din partner om, om I skal prøve det sammen bagefter.

Start et sted

Hvis du ikke har prøvet sexlegetøj før, og du gerne vil i gang, skal du starte et sted. Du kan spørge dine venner til råds. Bryder du dig ikke om at snakke om sex med dine venner, kan du læse om andres erfaringer online.

Find ud af, hvilken type sexlegetøj, du gerne vil starte med. Derefter kan det være en god ide, at du går lidt på jagt og finder noget billigt sexlegetøj. Når du starter med at købe noget billigt legetøj, er det ikke så stort et økonomisk tab, hvis det ikke er noget for dig. Du kan så prøve det af og overveje, om du skal prøve nogle andre typer legetøj. Falder det lige i din smag, kan du investere i flere produkter af samme type.

Gode råd til intim hygiejne

Når du bruger sexlegetøj selv eller med din partner, er det vigtigt at huske hygiejnen. Her er fire ting, du skal huske:

  • Rengør sexlegetøj efter brug: Vask dit sexlegetøj af, hver gang du har brugt det. Du kan købe en rengøringsspray, der er fremstillet netop til sexlegetøj. Alternativt kan du bruge helt almindeligt vand og sæbe. En bonus ved rengøringen med rengøringsspray er, at legetøjet holder meget længere.
  • Opbevar sexlegetøj rigtigt: Du bør opbevare dit sexlegetøj et sted, hvor det ikke bliver beskidt. Kommer det i berøring med mange andre ting og sager, eller samler det støv, skal du vaske det før brug. Opbevar det i en separat pose eller æske – og en til hvert stykke legetøj.
  • Brug en vandbaseret glidecreme: Når du bruger sexlegetøj, bør du tænke på, hvad det kommer i kontakt med. Brug en glidecreme, der er fremstillet til formålet, og vælg en, der er vandbaseret. Den beskadiger ikke overfladen på dit sexlegetøj, ligegyldigt hvad det er lavet af.
  • Husk dig/jer selv: Efter sex og leg med sexlegetøj skal du også tænke på dig selv og din partner. Intimhygiejne handler ikke kun om udstyret, men også jer selv. Nyd eventuelt et fælles brusebad bagefter. Som kvinde bør du bruge en intimsæbe, men vand er nok.