Handel med kryptovaluta

Handel med kryptovaluta

oktober 9, 2019 Slået fra Af Redaktionen

Når du skal handle med kryptovaluta, så kan det ikke ske i en bank, som det kan med traditionel valuta. Den digitale form for valutahandel foregår på digitale børser. Dem findes der en del af. Hvis du gerne vil i gang med at købe virtuelle valutaer, så er det altså en kryptobørs, du skal søge på.

Der er nogle forhold, som du skal være opmærksom på, inden du vælger, hvilken børs, du handler på.

Kvaliteten af børserne kan variere

En kryptovaluta er ikke bundet op på noget konkret. Der er hverken en bank, en stat, en organisation eller lignende enhed, der har valutaens ryg eller har kontrol med den eller regulering af den. Den er bare sig selv.

Derfor kan denne handel med kryptovaluta også opleves som vilkårlig og svær at forstå. Og derfor er det også lidt svært at standardisere de mange forskellige børser, der findes.

Der kan for eksempel være forskel på kvaliteten, brugervenligheden og sikkerheden. Det er jo tre ret vigtige parametre, når det drejer sig om handel med valuta.

Vil du gerne være på den sikre side, hvad det angår, så bør du gå efter de store valutabørser. De er typisk bedst fungerende.

De blandede og de rene børser

Der findes to forskellige typer af kryptobørser. Det er de blandede og de rene børser. På de blandede børser kan der handles imellem kryptovalutaer og traditionelle valutaer. Det vil sige, at du kan købe kryptovaluta for dine almindelige penge. På de rene krytobørser foregår al handel med virtuelle valutaer.

Hvis du er ny inden for handel med kryptovaluta, så anbefales du at benytte den førstnævnte type. De blandede børser er klart nemmere at agere i end de rene.

Du skal også bruge en wallet

Selv om kryptovaluta kun eksisterer online, så skal du alligevel have et sted at opbevare dem. Det kan du gøre i en såkaldt wallet. Ud over at være det engelske ord for en tegnebog, så er det også en international betegnelse for det sted i skyen, hvor du opbevarer din kryptovaluta.

Det er også herfra, du sender og hertil du modtager kryptovaluta. Lidt ligesom en almindelig bankkonto. Den findes bare kun digitalt, og du har ingen bank til den.

Du får tildelt en wallet, når du opretter en profil på en kryptobørs. Hver valuta får tildelt sin wallet, så hvis du har flere forskellige typer valuta, så har du et tilsvarende antal wallets.

Du kan opbevare din wallet enten online eller offline. Den offline opbevaring er den mest sikre.

Online opbevaring kan risikere at blive hacket, fordi den bare ligger på nettet. Offline opbevaring er langt mere sikkert. Der kan din wallet ligge på et USB-stik eller på en ekstern harddisk.

Hvis du for eksempel har et meget stort beløb liggende i kryptovaluta, så er det en ret god idé at have det liggende godt og sikkert på en offline wallet.