Få mest ud af køretiden i din bil

Få mest ud af køretiden i din bil

juni 8, 2018 Slået fra Af Redaktionen

Har du tænkt på, hvordan du udnytter køretiden i bilen bedst muligt? Der er mange måder, man kan sikre sig selv en sjovere køretur, og det fjerner følelsen af, at man spilder tiden lidt. Derudover er der selvfølgelig også en række praktiske ting, man altid skal have styr på, og vi kigger her på nogle af de lidt mere glemte, som dog er vigtige.

For selvom man føler, at man har godt styr på bilen, så kan der sagtens være nogle ting, man har overset. En bil er en ret kompleks størrelse, uanset hvilken model man kører rundt i, og derfor kan der selvfølgelig sagtens være masser af områder, man ikke selv er i stand til at tjekke efter. Og så er der alle dem, man faktisk slet ikke anede var nødvendige. Vi kigger her på nogle af dem, hvorefter vi giver dig inspiration til, hvordan du får mest ud af din køretur.

Udluft dine bremser

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at bremserne er noget af det vigtigste på en bil. Når man kommer til syn med bilen, er det altid det første, den sagkyndige tjekker, og det er da også det absolut vigtigste, når det kommer til bilens og dermed menneskers sikkerhed. Bremserne skal simpelthen bare fungere.

Der kan dog sagtens være ting, som man ikke lige vidste var nødvendige for bremserne. Udluftning af dem er et meget godt eksempel, for mange har slet ikke hørt om dette fænomen. Det kan være nødvendigt, hvis bremserne har været skilt ad, eller hvis der på anden vis er kommet noget luft ind i dem. Det er usundt for bremserne, og det skader i øvrigt deres evne til at fungere, som de skal.

Derfor er det en god idé at få lavet en udluftning af bremserne, hvis det er længe siden, eller hvis man har mistanke om, at det er nødvendigt. Hvis man ikke selv har en mekaniker gemt i maven, så kan man selvfølgelig få den slags ordnet hos sin autoriserede mekaniker. Det er bestemt ingen stor opgave, og man kan eksempelvis få den klaret, når man alligevel er forbi til et servicetjek. Det er noget, som ofte klares ganske hurtigt og til en lav pris.

Opmærksom på dine dæk

Der er også rigtig meget idé i at være opmærksomme på dækkenes ydeevne. Mange kører måske lidt for længe rundt på deres vinterdæk, imens andre gør det modsatte og kører på sommerdæk. Nogle vælger derimod helårsdæk, fordi det er nemmere, så man ikke skal skifte ret ofte. Uanset hvad bør man dog holde øje med, om dækkene bliver slidt ned. Det er nemlig ikke særlig sundt for dem, og i sidste ende kan det betyde, at man skal skifte dem helt ud.

Du kan ofte se på dine dæk, om de er slidt ned, hvis du kigger godt efter. Derudover kan du måske mærke, om de skrider let eller på anden vis ikke giver dig det rette vejgreb. Er det tilfældet, bør du reagere med det samme, så du ikke udsætter dig selv eller andre for nedsat sikkerhed i trafikken.

Udnyt tiden

Selvom man kan lide at køre bil, så kan det altså blive en rigtig lang tur, hvis man slet ikke orker at holde i kø og bare gerne vil hjem efter en lang dag på jobbet. Måske har man lange ture hver eneste dag, og det kan virke uoverskueligt, at man spilder så lang tid bag rattet. Spildt er tiden dog kun, hvis man ikke formår at udnytte den lidt, og derfor bør man selvfølgelig tænke i lidt kreative baner.

Først og fremmest kan man selvfølgelig bare sørge for at lytte til noget god musik. Skru helt op og syng med, og så går turen ofte langt hurtigere. Alternativt kan man selvfølgelig lytte til noget god radio, hvor der tages nogle spændende emner op, eller hvor man måske bare får noget sjov underholdning fra de friske værter.

Hvis man er træt af radio og musik, så kan man med fordel bruge tiden på at snakke i telefon – naturligvis håndfri. Det kan være arbejdsrelateret, hvor man kan få styr på nogle ting, men det kan også sagtens være private samtaler, som man måske har forsømt på det seneste.